Annons

Crazy Pictures-gänget gör ny film om ufon

Film • Publicerad 8 juni 2021
Crazy pictures-kollektivet prisades för årets nykomling på Guldbaggegalan 2019. Nu är de aktuella med en ny film. Arkivbild.
Crazy pictures-kollektivet prisades för årets nykomling på Guldbaggegalan 2019. Nu är de aktuella med en ny film. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Filmkollektivet Crazy Pictures följer upp debutfilmen "Den blomstertid nu kommer" med "Ufo Sweden". Filmen handlar om en fosterhemsplacerad tonårsrebell, som misstänker att hennes pappa inte är död utan har blivit kidnappad av ufon och tar hjälp av en ufo-förening för att ta reda på sanningen.

Inspiration till filmen kommer bland annat från den svenska föreningen Ufo-Sverige i Norrköping.

Annons

“Vi förstod att de arbetade med att utreda och forska kring oförklarliga fenomen och blev helt tagna. Vi kände en enorm fascination för dels Ufo-Sverige som förening, men också för den värld fylld av ufo-expeditioner, mystiska fenomen och gigantiska arkiv som omger föreningen. Vi kunde såklart inte låta bli att tänka tanken 'tänk om de hittar något'”, säger Olle Tholén på Crazy Pictures i ett pressmeddelande.

I september startar den omfattande inspelningen av filmen i Norrköping. SF Studios är samproducenter och distribuerar filmen i Norden.

Filmen beräknas ha biopremiär i Sverige under julen 2022.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons