Annons

Cobains gitarr under klubban

Nöje • Publicerad 12 april 2022
Den Fender Mustang-gitarr som Kurt Cobain spelade på i videon till "Smells like teen spirit" går under klubban på en auktion i maj.
Den Fender Mustang-gitarr som Kurt Cobain spelade på i videon till "Smells like teen spirit" går under klubban på en auktion i maj.Foto: AP/TT

Den gitarr som Kurt Cobain spelade på i videon till Nirvana-klassikern "Smells like teen spirit" är ett av de föremål med koppling till grungeikonen som i maj klubbas på en auktion i New York, skriver NME.

Priset för gitarren, en 1969 Fender Mustang – vilket också var Cobains favoritmärke – väntas starta på 600 000–800 000 dollar, enligt arrangören Julien's Auctions.

Annons

Hugade spekulanter kan även lägga vantarna på en Dodge Dart från 1965, som ägdes av Cobain – och en teckning av Michael Jackson, som grungeikonen gjorde som ung.

Auktionshusets vd Darren Julien beskriver det som "en ära" att kunna presentera gitarren på auktionen.

"Det är en av de mest kulturellt och historiskt betydelsefulla gitarrerna, inte bara vad gäller arvet från Cobain och Nirvana, utan vad gäller hela rockhistorien", säger Julien till NME.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons