Annons

Cleo och Fricky i spoken word-föreställning

Poesi • Publicerad 2 maj 2021
Erik "Fricky" Friman och Nathalie "Cleo" Missaoui medverkar båda i spoken word-föreställningen på Dramaten som spelades in i oktober.
Erik "Fricky" Friman och Nathalie "Cleo" Missaoui medverkar båda i spoken word-föreställningen på Dramaten som spelades in i oktober.Foto: Claudio Bresciani/TT

Sångeska Ayla, Umeåkollektivet Random Bastards och artisten Cleo medverkar i en spoken word-föreställning från Dramaten som sänds i SVT den 6 maj. Föreställningen spelades in i oktober 2020 och blev för många av de medverkande en återkomst till att äntligen stå på scenen efter ett långt pandemiuppehåll.

Cleo framför bland annat en kärleksdikt till sin partner, artisten Fricky, som även han framträder på Dramatenscenen liksom flera av teaterns skådespelare, inklusive Dramatenchefen Mattias Andersson.

Bland de spoken word-poeter som uppträder finns Simon Matiwos, Oskar Hanska, Farhiya Feysal och Andra Anna, svensk mästare i poetry slam 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons