Annons

Claes Eriksson blir vän i salongen

Claes Eriksson rycker in som "vän i salongen" när Andreas T  Olsson sätter upp nya monologen "Kulturbärarna" på Oscarsteatern i Stockholm.
Kultur • Publicerad 7 oktober 2022
Andreas T Olsson och Claes Eriksson samarbetar med monologen "Kulturbärarna".
Andreas T Olsson och Claes Eriksson samarbetar med monologen "Kulturbärarna".Foto: Mats Bäcker

Andreas T Olsson fick stor hjälp av Gösta Ekman som mentor och "regiöga" när han satte upp sin monolog "Sufflören" på Dramaten.

Men den legendariske komikern gick ur tiden 2017, så när Andreas T Olsson skulle sätta upp sin uppföljare letade han efter en ny rutinerad scenräv – och fann Claes Eriksson.

Annons

Motorn bakom Galenskaparna och After Shave axlar rollen som "vän i salongen" när monologen "Kulturbärarna" sätts upp på Oscarsteatern den 6 november.

En första version visades i SVT härom året, men nu blir det premiär för scenversionen. Bakom titeln på monologen döljer sig de människor som rör sig runt en teaterproduktion, men vanligtvis inte får så mycket uppmärksamhet; bland annat garderobiären, statisten och autografjägaren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons