Annons

Cissi Wallin gör avbön: Var del av en rörelse

Att vara en feministisk profil på nätet har blivit lukrativt, tycker medieprofilen Cissi Wallin. Under rubriken "Publiken kräver raseri – jag föll för pressen" gör hon nu avbön i en krönika i .
Media • Publicerad 2 juni 2021
Cissi Wallin tycker att hon varit del av en rörelse och en obehaglig mentalitet på nätet, skriver hon i Expressen. Arkivbild.
Cissi Wallin tycker att hon varit del av en rörelse och en obehaglig mentalitet på nätet, skriver hon i Expressen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

De senaste åren har hon varit en stridbar opinionsbildare i sociala medier. Nu tar hon avstånd från sitt eget sätt att bedriva hetsjakt på sociala medier. Som exempel tar hon bland annat sina inlägg om en manlig komiker som skrivit låtar med olämpligt innehåll.

"Jag vill göra avbön. Under flera år var jag en stor del av en rörelse, en obehaglig mentalitet på nätet som drog fram vecka efter vecka. Det främsta syftet var att hitta saker och personer att känna sig illa berörd av. Allt och alla skulle problematiseras! Förtrycket fanns överallt!", skriver Wallin i Expressen.

Annons

Wallin berättar att hon lät sig dras med i en mentalitet som "på intet sätt representerar den jag vill vara." Ingen mår bra av att det, framhåller hon nu.

"För i allt sökande efter skitsaker att hänga upp sig på missar man lätt de stora och viktiga målen. Och framför allt: sitt eget liv som ska levas trots att världen på många sätt är tröttsamt hjärndöd och dum."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons