Annons

Christian Unges nya polisserie får en omständlig start

Christian Unge inleder en ny deckarserie med en roman om pengar och vad pengar gör med människor. Men recensenten Bengt Eriksson tycker att han har försökt få in för mycket i ”Klubben”.
Recension • Publicerad 27 april 2024
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Deckare

Klubben

Författare: Christian Unge

Förlag: Forum

Christian Unge är överläkare, författare och poddare. ”Klubben” är första delen i en ny serie om polisen Hanna Mansouri.
Christian Unge är överläkare, författare och poddare. ”Klubben” är första delen i en ny serie om polisen Hanna Mansouri.Foto: Gabriel Liljevall

Christian Unge, känd för ”Teklaserien” med läkaren Tekla Berg, inleder en ny deckarserie. Första titeln, ”Klubben”, är en kombinerad polis- och gangsterroman.

I den klubb som titeln syftar på kan män med överflödiga miljoner bli medlemmar och få uppleva något utöver allt annat. Temat är män med för mycket pengar och män som vill ha mycket pengar. Men något går fel: en IT-miljardär dumpas på Stureplan i Stockholm, naken och döende.

Annons

Mycket att ha koll på. Först polisen Hanna, som återgår i tjänst efter sjukskrivning, och hennes förhållande till föräldrar, make och dotter (nu en ung kvinna på gymnasiet). Och tre ungdomskompisar och deras jakt på miljonerna. Samt konstligor, med mera.

Omständligt och trångt. Det blir en lång läsning mot den light-actionfyllda upplösningen på sidan 575.

”Klubben” av Christian Unge
”Klubben” av Christian Unge
Bengt ErikssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons