Annons

Bergfeldts och Sarenbrants bok blir tv-serie

Nästa höst kommer Carina Bergfeldt och Sofie Sarenbrant ut med sin första roman tillsammans.
Redan nu är det klart att boken "Födelsedagen" blir tv-serie – den första av flera baserade på duons kommande böcker.
Tv • Publicerad 8 september 2022
Carina Bergfeldts och Sofie Sarenbrants bok "Födelsedagen" blir tv-serie. Arkivbild.
Carina Bergfeldts och Sofie Sarenbrants bok "Födelsedagen" blir tv-serie. Arkivbild.Foto: TT

Nordisk Film gör tv-serien som är den första i en kommande serie böcker som Carina Bergfeldt och Sofie Sarenbrant skriver tillsammans. Även de kommande böckerna i serien ska filmas av samma bolag, skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande.

"Födelsedagen" är en psykologisk spänningsroman. Carina Bergfeldt har tidigare berättat att boken inspirerats av en sak som hände i hennes familj för några år sedan. Den kommer ut under 2023.

Annons

"Redan när vi satt i Grekland och skrev 'Födelsedagen' fantiserade vi om att det skulle bli en tv-serie. Vi spelade till och med upp scener för varandra för att se om det var trovärdigt. Att det nu är på riktigt är en dröm som besannas för oss båda", säger Carina Bergfeldt i ett pressmeddelande.

När tv-serien ska spelas in eller vilka skådespelare som ska vara med har filmbolaget inte gått ut med. Inte heller vem som regisserar.

Sofie Sarenbrant blev utsedd till årets deckarförfattare 2019 och 2020. Hennes böcker om kriminalinspektör Emma Sköld har sålts i miljonupplaga. Carina Bergfeldt har vid sidan av sin roll som utrikeskorrespondent och pratshowvärd i SVT gett ut flera böcker, både facklitteratur och romaner.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons