Annons

"Calendar girls" till Sundance filmfestival

Film • Publicerad 10 december 2021
Maria Loohufvud och Love Martinsens film "Calendar Girls" ska visas på Sundance filmfestival. Pressbild.
Maria Loohufvud och Love Martinsens film "Calendar Girls" ska visas på Sundance filmfestival. Pressbild.Foto: Love Martinsen/TT

Den svenska dokumentärfilmen "Calendar girls" ska visas på prestigefulla Sundance filmfestival. Maria Loohufvud och Love Martinsens film får världspremiär i sektionen World cinema documentary competition. Dokumentären följer dansgruppen Calendar Girls som uppträder i kyrkor, på partyn och äldreboende – utklädda till enhörningar och zombier. Det handlar om att hitta sig själv och sitt sammanhang, innan det är för sent.

"Vi är så klart otroligt glada! Filmen betyder oerhört mycket för oss och det har varit en väldigt lustfull och utvecklande process. Vi är så tacksamma att modiga Calendar Girls delat med sig av sina liv och svettats och dansat med oss på parkeringsplatser, stränder och i skönhetssalonger. Vi märker att filmen fyller ett tomrum, att det finns ett stort behov av att se äldre kvinnor skildras på film" säger Maria Loohufvud i ett pressmeddelande.

Annons

Även den dansk-svenska samproduktionen "A house made of splinters" av Simon Lereng Wilmont tävlar i samma sektion. Den handlar om en grupp socialarbetare på ett barnhem i krigets östra Ukraina som arbetar outtröttligt med att skapa en trygg plats för barnen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons