Annons

"Buffy" får uppföljare i ungdomsbok

Litteratur • Publicerad 2 augusti 2021
"Buffy och vampyrerna" sänders i sju säsonger med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen som Buffy Summers. Arkivbild.
"Buffy och vampyrerna" sänders i sju säsonger med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen som Buffy Summers. Arkivbild.Foto: Twentieth Century Fox

"Buffy och vampyrerna" var en av 90-talets mest populära serier. Nu får Buffys värld nytt liv i en ungdomsbok som publiceras av Disney Hyperion, skriver Polygon.

Boken med den engelska titeln "In every generation" (I varje generation) kommer att ingå i en trilogi av författaren Kendare Blake, som tidigare bland annat skrivit ungdomsboken "Anna klädd i blod".

Annons

Historien kretsar runt huvudkaraktären Frankie Rosenberg, dotter till Willow Rosenberg, som inte bara dödar vampyrer utan även besitter häxkrafter. När Frankie får höra att Buffy är en av dem som kan ha dödats i en attack mot en sammankomst för vampyrdräpare måste hon kontrollera sina krafter och ta reda på vad som har hänt – innan hon själv blir nästa offer.

Författaren Kendare Blake, som varit ett Buffy-fan i princip hela livet, tog sig an uppgiften med skräckblandad förtjusning.

– Jag hade inget val. Man säger inte nej till Buffy, säger hon enligt Polygon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons