Annons

Bryan Adams nya uppdrag: kalenderfotograf

Nöje • Publicerad 8 juni 2021
Bryan Adams har en sidokarriär som fotograf och ska snart plåta den klassiska Pirelli-kalendern. Arkivbild.
Bryan Adams har en sidokarriär som fotograf och ska snart plåta den klassiska Pirelli-kalendern. Arkivbild.Foto: Sean Kilpatrick/AP

Den kanadensiska rockstjärnan Bryan Adams har många strängar på sin gitarr – förutom att framföra hits som "Summer of 69" och "Everything I do (I do it for you)" har 61-åringen också en parallell karriär som fotograf.

Nästa fotojobb är ett uppdrag från den italienska däcktillverkaren Pirelli, vars kalender för 2022 ska börja fotograferas om några veckor.

Annons

"Jag är stolt över att ha blivit utvald att fotografera Pirelli-kalendern. Att kombinera fotografi med musik för 'The Cal' är väldigt spännande och den kommer förstås att innehålla några extraordinära människor", säger Bryan Adams i ett uttalande.

Kalendern dök upp första gången på 1960-talet och innehöll då lättklädda bilder med kvinnliga modeller. På senare tid har dock motiven rört sig åt ett mer artistiskt håll med bilder på olika kändisar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons