Annons

Bruce Willis slipper kalkonpris

Film • Publicerad 1 april 2022
Grundarna av Razzie awards har återkallat den utmärkelse för "sämsta insats" man tilldelat Bruce Willis.
Grundarna av Razzie awards har återkallat den utmärkelse för "sämsta insats" man tilldelat Bruce Willis.Foto: AP/TT

Grundarna av Razzie awards, där kalkonfilmer belönas med guldsprejade hallon istället för med Oscarsstatyetter, har beslutat att återkalla den föga smickrande utmärkelsen man så sent som i lördags tilldelade Bruce Willis, skriver Hollywood Reporter.

Willis hade nominerats i den specialinrättade kategorin "Worst performance by Bruce Willis in a 2021 movie" – och tog hem priset för sin insats i sci-fi-filmen "Cosmic sin".

Annons

Efter att den amerikanske skådespelarens familj tidigare i veckan meddelat att han diagnosticerats med afasi har dock ledningen för kalkongalan beslutat att man drar tillbaka utmärkelsen.

"Efter noga övervägande har Razzies tagit beslutet att återkalla det pris som tilldelats Willis med anledning av hans nyligen offentliggjorda diagnos. Om ett medicinskt tillstånd påverkar en persons beslutsfattande och/eller prestation inser vi att det inte är lämpligt att tilldela personen en Razzie", skriver grundarna av kalkonfilmsgalan i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons