Annons

Bröderna Zia bjuder in till weekend

Tidigare har de mest jobbat på olika håll, men i nya TV4-programmet "Weekend hos Zia" är det dags för bröderna Oscar och Dante Zia att sammanstråla. Här bjuder de in kändisar till familjens gård i Italien.
Tv • Publicerad 3 oktober 2022
Oscar och Dante Zia. Pressbild.
Oscar och Dante Zia. Pressbild.Foto: TV4/C|More.

I nordöstra Italien ligger det lilla samhället Feltre, som Oscar och Dante Zia härstammar ifrån. Där slår de skånska tv-bröderna upp portarna till sin släktgård för sex program program med samtal, mat och musik.

– Det är ett stenhus som vår morfars pappa byggde en gång i tiden i början av 1900-talet. Vi har varit där i många år under hela vår uppväxt, förklarar Dante Zia.

Annons

Programmet spelades in i somras. Enligt Oscar Zia blir det väldigt personligt präglat och nu känns det lite nervöst att visa upp resultatet för tittarna.

– Det är en ångest när man släpper nära och det är blir väldigt personligt och lite naket. Vi är hemma hos oss på ett ställe som egentligen förknippas med semester och att vara sig själv och utan några måsten, säger han.

– Det är ett ställe där vi alltid var som barn och det är en del av vår kultur och vårt arv och vår familj liksom.

Avväpnande miljö

Inbjudningskorten har gått ut till en brokig samling svenska kändisar. I premiärprogrammet sammanstrålar till exempel skådespelarveteranen Marianne Mörck med bakprofilen Camilla Hamid och de unga artisterna Jireel och Ricky Rich.

– En av mina absoluta höjdpunkter är när Cornelia Jacobs kommer och tar över baren. Det var otroligt häftigt i den här lilla byn som liksom är mitt ute på landet och så plötsligt kommer Cornelia Jakobs som de känner igen från Eurovision dit och sjunger säger Dante Zia.

Huset och omgivningarna hade en avväpnande effekt på gästerna, tror Oscar Zia.

– Jag och Dante var där hela tiden och levde på varandra, så de fick ju komma in till ett färdigt sceneri och få vara med på det som vi höll på med. Det var inte så att de skulle till ett fancy hotell efteråt utan de var där och sov över hos oss så det blev verkligen en sommarkollo-vibe, säger han.

Vill fortsätta

Bröderna skulle gärna återvända i framtiden för att spela in en fler program, men inget är klart än.

– Vi får se. Det är lite svårt med tid, men om folk tycker om det så vore det kul att göra. Jag vet inte hur många gäster som finns kvar att bjuda ner, men jag och Dante kommer ju för alltid vara syskon och det var väldigt givande för oss att umgås på det här sättet, säger Oscar Zia.

"Weekend hos Zia" har premiär 4 oktober.

Fakta: Gästerna i programmet

Avsnitt 1: Marianne Mörck, Camilla Hamid, Jireel, Ricky Rich.

Avsnitt 2: Gert Wingårdh, Nour El Refai, Cornelia Jakobs.

Avsnitt 3: Edvin Törnblom, Marianne Törnblom, Hanna Hellquist.

Avsnitt 4: Johanna Nordström, Mons Kallentoft, Little Jinder.

Avsnitt 5: Kjell Bergqvist, sonen Leo Bergqvist, Timo Räisänen.

Avsnitt 6: Miriam Bryant, Marcus Samuelsson, Daniela Rathana.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons