Annons

Brodern: Därför dog Charlbi Dean

"Triangle of sadness"-skådespelaren Charlbi Dean avled antagligen av en virusinfektion. Det säger hennes bror i en intervju med Rolling Stone där han också avfärdar ryktesspridning bland vaccinmotståndare.
Nöje • Publicerad 1 september 2022
Charlbi Dean på Cannesfestivalen i maj. Arkivbild.
Charlbi Dean på Cannesfestivalen i maj. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Det var i måndags som Charlbi Dean hastigt avled i New York, bara 32 år gammal. Den sydafrikanska fotomodellen och skådespelerskan spelar den kvinnliga huvudrollen i Ruben Östlunds satir "Triangle of sadness", som i våras fick Guldpalmen i Cannes och som har svensk premiär i nästa månad.

Enligt hennes bror Alex Jacobs, 21, var dödsorsaken sannolikt en virusinfektion. Charlbi Dean saknade mjälte efter en bilolycka 2009 och var känslig mot infektioner, enligt brodern.

Annons

– Vi är inte helt säkra. Det görs en obduktion som vi vet kan ta lite tid. Men vi har hört att hon hade en virusinfektion i lungorna, säger han till Rolling Stone.

Systern ska ha varit med sin fästman Luke Volker när hon kände lättare symtom och bad honom att ta henne till akuten. Några timmar senare var hon död.

– Detta hände bokstavligen under en och samma dag: Att få huvudvärk, somna, väcka sin pojkvän och säga snälla ta mig till sjukhus, säger Jacobs.

Han avfärdar rykten som florerar på nätet om att Charlbi Dean skulle ha blivit dålig av covid-vaccin som "helt absurda" och han berättar att familjen är utom sig av sorg.

– Hon var extremt omtänksam och kärleksfull, mer än någon annan, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons