Annons

Broadway får definitivt öppningsdatum

Teater • Publicerad 5 maj 2021
Broadwayteatrarna har kunnat spela för en tredjedel så mycket publik som tidigare, men nu finns ett datum för när allt återgår till normalläge. Arkivbild.
Broadwayteatrarna har kunnat spela för en tredjedel så mycket publik som tidigare, men nu finns ett datum för när allt återgår till normalläge. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Teatrarna på Broadway ska kunna öppna för full kapacitet den 14 september. Det beskedet ger New Yorks guvernör Andrew Cuomo vid en presskonferens, rapporterar Deadline.

Tidigare har guvernören sagt att teatrar inte räknas till den öppning av restauranger och andra företag i staden som planeras till 19 maj. Broadwayteatrarna har varit stängda sedan mars förra året, men en del av dem har öppnat med betydligt lägre kapacitet, maximalt 150 personer eller en tredjedel av platserna, sedan den 2 april i år.

Annons

Många äldre byggnader uppfyller inte kraven på ventilation och för de kommersiellt drivna Broadway-teatrarna lönar det sig inte att spela för så gles publik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons