Annons

Brad Pitt gasar på med mer våld och humor

Nej, Brad Pitt tänker inte gå i pension. Det säger han till TT som svar på rykten som går efter att en intervju i USA antytt att han skulle sakta ner. Nu spelar han krisande lönnmördare i våldsamma "Bullet train".
Film • Publicerad 2 augusti 2022
Brad Pitt trivs i Paris.
Brad Pitt trivs i Paris.Foto: Christophe Ena/AP/TT
Brad Pitt tillsammans med motspelarna Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry och Kelly McCormick samt regissören David Leitch.
Brad Pitt tillsammans med motspelarna Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry och Kelly McCormick samt regissören David Leitch.Foto: Lewis Joly/AP/TT

Tillsammans med sina medskådespelare Aaron Taylor Johnson, Bryan Tyree Henry och Joey King samt regissören David Leitch är Brad Pitt i Paris för att tala om "Bullet train".

Värmeböljan har kopplat ett hårt grepp om den franska huvudstaden, men Pitt verkar trivas.

Annons

– Hey, vi är i Paris, säger med ett skratt.

"Bullet train" handlar om hur en samling lönnmördare, som ovetande om varandra hamnar på samma snabbtåg i Japan. Resultatet blir mängder av blodig action, men också mycket humor, förklarar regissören David Leitch.

– Det där med att balansera våld och humor var någonting som vi diskuterade mycket medan vi filmade, säger han.

Stuntman i "Fight club"

Pitt och Leitch har känt varandra sedan den sistnämnde var Pitts stuntman under inspelningen av "Fight club". Sedan dess har de gjort en rad filmer tillsammans.

– Det känns riktigt kul att vi så att säga gått cirkeln runt. När han var min stuntman var det jag som var bossen. Nu var det han som bestämde över mig. Och det här var kul att göra. Jag gapskrattade när jag läste manuset, säger Brad Pitt.

I intervjuer är Brad Pitt alltid avslappnad och tillmötesgående. Leitch förklarar att han är sådan även under inspelningarna.

– Han är alltid oerhört generös och vill inte minst att hans medskådespelare ska få komma fram ordentligt, säger regissören.

"Rätt korkad person"

Filmen utspelas helt och hållet i Japan och tanken var att den delvis skulle ha spelats in där. Men det satte covidpandemin stopp för. Så trots att det verkligen ser ut som om man varit i Japan är allt inspelat i en ateljé i Los Angeles, berättar Brad Pitt.

– Tekniken är fantastisk. De hade satt upp enorma videoväggar och så filmades hela tågresan. Vi hade det filmade landskapet utanför fönstren i våra tågvagnar inne i studion, säger han.

Pitts rollfigur Ladybug är inte den smartaste av lönnmördare.

Annons

– Nej, han är en rätt korkad person och sådana är det roligast att spela. Han har haft ett psykiskt sammanbrott, nu har han gått i terapi och han tror att allt kan lösas på fredlig väg. Han har fel.

Dubbla Venedigchanser

Brad Pitt är genom sitt bolag Plan B en framgångsrik producent, det är möjligt att bolaget kommer att ha med två filmer, "Blonde" och "Women talking", på årets filmfestival i Venedig. Nästa film vi får se honom i är Damien Chazelles stjärnspäckade "Babylon".

För David Leitch väntar "The fall guy", som baseras på en tv-serie från 70-talet.

– Ryan Gosling spelar huvudrollen. Och eftersom den handlar om en stuntman så har jag viss erfarenhet. Jag har en del historier jag vill få in där.

Fakta: Brad Pitt

Ålder: 58

Bor: Los Angeles

Yrke: Skådespelare och producent

Tidigare filmer i urval: "Thelma & Louise", "Där floden flyter fram", "True romance", "En vampyrs bekännelser", "Sju år i Tibet", "Fight club", "Ocean's eleven", "Troja", "Mr & Mrs Smith", "Inglourious Basterds", World war z, "Fury", "Once upon a time in Hollywood", "Ad Astra".

Aktuell med: "Bullet train"

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons