Annons

Bowie får ny vaxdocka på Madame Tussauds

Musik • Publicerad 8 januari 2022
David Bowie 2007. Arkivbild.
David Bowie 2007. Arkivbild.Foto: Stephen Chernin/AP/TT

Lagom till David Bowies 75-årsdag avslöjar Madame Tussauds i London att en ny vaxdocka av den framlidne rockstjärnan ska installeras i mars 2022. Det är den andra dockan som gjorts av Bowie till vaxkabinettet, skriver NME.

Den första vaxdockan skapades 1983 under "Let's dance"-eran. Då fick teamet på Madame Tussauds möjlighet att sitta ned med Bowie under relativt lång tid för att mäta honom i minsta detalj och försöka fånga hans hår- och hudfärger. Den sittningen kommer också att användas som underlag för den nya dockan.

Annons

– David Bowie är en av musikens största. Den mest passande hyllningen till vår gamle vän från Madame Tussauds i London, på vad som skulle ha varit hans 75:e födelsedag, är att skapa en ny figur, säger Tussauds-chefen Tim Waters.

David Bowie föddes den 8 januari 1947 och avled i januari 2016.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons