Annons

"Borta med vinden"-stjärnan fyller 104

Film • Publicerad 1 juli 2020
Olivia de Havilland. Bilden är från 2016.
Olivia de Havilland. Bilden är från 2016.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Den amerikanska skådespelerskan Olivia de Havilland, känd från rollen som Melanie i det romantiska krigsdramat "Borta med vinden" från 1939, fyller 104 år, skriver Variety.

Olivia de Havilland, som föddes den 1 juli 1916, är den enda i det som brukar kallas "det gamla Hollywood" som fortfarande är vid liv.

Annons

Skådespelerskan bor i Paris sedan 50 år tillbaka. Hon verkar, trots sin höga ålder, vara vid god hälsa. Förra året fotograferades de Havilland i samband med att hon cyklade, enligt Variety.

"Borta med vinden" kom nyligen tillbaka till strömningstjänsten HBO Max, med en varningstext om att filmen "förnekar slaveriets fasor". Den togs bort efter att bland andra John Ridley, manusförfattare till filmen "12 years a slave" påpekat att den borde förses med en varningstext eller någon form av förklarande video som satte in filmen i ett sammanhang, efter Black lives matter-protesterna i USA.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons