Annons

Bootleg med fängslade R Kelly på Spotify

Musik • Publicerad 10 december 2022
I somras fick R Kelly sitt fängelsestraff fastställt till 30 år av en federal domstol i New York. Teckning från rättsförhandlingen.
I somras fick R Kelly sitt fängelsestraff fastställt till 30 år av en federal domstol i New York. Teckning från rättsförhandlingen.Foto: Elizabeth Williams/AP/TT

Ett helt nytt album med musik av den fängslade r'n'b-sångaren R Kelly dök upp Spotify och Apple Music under fredagen – för att bara några timmar senare dras tillbaka. Skivan, med titeln "I admit it", uppmärksammades av TMZ och Hollywood Reporter. En representant för Sony Music, som äger rättigheterna till Kellys musik, uppger att albumet släpptes inofficiellt, vilket Variety tolkar som att den var en bootleg, alltså en piratutgåva.

Albumet "I admit it" hade 13 spår, inklusive den 19 minuter långa titellåten som R Kelly släppte på Soundcloud 2018, ett år före dokumentärserien "Surviving R Kelly" där flera kvinnor trädda fram och berättade om hur R Kelly utnyttjat dem medan de fortfarande var minderåriga.

2021 dömdes R Kelly för att ha utnyttjat sitt kändisskap under ett kvarts sekel för att locka till sig kvinnor och minderåriga flickor som han sedan förgripit sig på. Straffet fastställdes i somras till 30 års fängelse.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons