Annons

Bon Jovis "It's my life" når miljardstrecket

Bon Jovi har nått över en miljard visningar på Youtube för första gången, skriver . Det är med musikvideon till megahiten "It's my life" som det amerikanska rockbandet lyckas med bedriften.
Musik • Publicerad 1 juli 2021
Richie Sambora och Jon Bon Jovi skrev megahiten "It's my life" tillsammans med den svenska låtskrivaren Max Martin. Arkivbild.
Richie Sambora och Jon Bon Jovi skrev megahiten "It's my life" tillsammans med den svenska låtskrivaren Max Martin. Arkivbild.Foto: David Richard/AP/TT

Musikvideon blev uppladdad på Youtube för tolv år sedan – den 16 juni 2009, men "It's my life" släpptes redan 2000, då som första singel till bandets sjunde album "Crush".

Nu har den kvalificerat sig för strömningsjättens "Billion views club", där videor som passerat miljardstrecket ingår.

Annons

"It's my life" är skriven av Jon Bon Jovi och Richie Sambora i samarbete med det svenska musikundret Max Martin, och låten tog bandet till topplistor världen över.

– Han är en underbar kille och en fantastisk talang. Han har fortfarande fingret i luften och kan följa musiktrenderna, sa Jon Bon Jovi om Max Martin till TT 2018.

Sångaren sa också att han när som helst skulle kunna samarbeta med honom igen och att "han är en otrolig låtskrivare".

Max Martin har haft flera ettor på Billboards topp 100-lista, bland annat med Britney Spears, Pink, Katy Perry, Kelly Clarkson, Taylor Swift, Justin Timberlake och The Weeknd. Bon Jovis "It's my life" tog sig som bäst in på plats 33 på listan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons