Annons

Bob Dylans ord om Robbie Robertsons bortgång

Musik • Publicerad 12 augusti 2023
Bob Dylan och Robbie Robertson under en presskonferens i Solna den 28 april 1966. Dagen därpå spelade de i Konserthuset i Stockholm. Arkivbild.
Bob Dylan och Robbie Robertson under en presskonferens i Solna den 28 april 1966. Dagen därpå spelade de i Konserthuset i Stockholm. Arkivbild.Foto: Olle Lindeborg/TT

Bob Dylan går nu ut med en kommentar om The Band-ledaren Robbie Robertsons död.

"Det är chockerande nyheter. Robbie var en livslång vän och hans bortgång lämnar ett tomrum i världen", skriver Bob Dylan i ett uttalande till Billboard.

Annons

The Band samarbetade med Bob Dylan på såväl konsertturnéer som studioinspelningar. Robbie Robertson samarbetade även med Bob Dylan i bandet Hawks, tillsammans med Ronnie Hawkins, som var Dylans turnéband under några år på 1960-talet.

Också personer som Neil Diamond, Bryan Adams, Kiefer Sutherland och Martin Scorsese har hyllat Robbie Robertson efter hans död.

Robbie Robertson blev 80 år gammal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons