GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bob Dylan vann rättstvist

Musik • Publicerad 31 juli 2021
Bob Dylan sålde nyligen rättigheterna till sin låtkatalog och blev snabbt föremål för en stämning. Arkivbild.
Bob Dylan sålde nyligen rättigheterna till sin låtkatalog och blev snabbt föremål för en stämning. Arkivbild.
Foto: Chris Pizzello

En domare i New York har gett Bob Dylan rätt i ett stämningsmål från Jacques Levys familj, skriver Pitchfork. Levys änka lämnade in stämningsansökan en månad efter att Dylan sålt rättigheterna till sin låtkatalog till Universal Music Publishing för över 300 miljoner dollar (2,5 miljarder svenska kronor) i december 2020.

Stämningen hävdade ägandeskap över 35 procent av låtarna som Levy och Dylan skrev tillsammans. Bland annat hjälpte Levy till att skriva låtar på Dylans album "Desire" (1976), exempelvis "Hurricane" och "Isis".

Stämningsansökan krävde 7,25 miljoner dollar (drygt 62 miljoner svenska kronor) i ersättning, men enligt domstolsbeslutet är Dylan och Levys avtal från 1975 tydligt och ger inte Levys familj rätt till någon extra kompensation.

Dylans advokat Orin Snyder sade i ett uttalande att de var "nöjda" med domslutet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.