Annons

BLM-märken okej i Sky – men inte i BBC

Tv • Publicerad 2 juli 2020
En Black lives matter-banderoll täcker läktaren i Selhurst Park under Premier League-matchen mellan Crystal Palace och Burnley. Bilden är från den 29 juni.
En Black lives matter-banderoll täcker läktaren i Selhurst Park under Premier League-matchen mellan Crystal Palace och Burnley. Bilden är från den 29 juni.Foto: Daniel Leal-Olivas/AP/TT

Den brittiska tv-kanalen Sky tar ställning för den antirasistiska rörelsen Black lives matter (BLM), sedan det blev känt att public servicebolaget BBC förbjudit programledare och gäster att bära BLM-märken i sändning, skriver Variety.

"Sky har gjort ett flertal åtaganden för att motverka etnisk diskriminering och stödja antirasism. Som en del av detta har några av våra experter valt att bära Black lives matter-märken i sändning, och andra väljer att stödja den antirasistiska kampen på många andra sätt", skriver Sky i ett uttalande.

Annons

BBC förklarar sitt ställningstagande med att bolaget inte kan ta ställning för olika frågor.

– Det är etablerat sedan länge att BBC-programledare och journalister inte bär kampanjmaterial eller märken, och ingenting alls har förändrats gällande den principen, säger en talesperson för BBC till The Independent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons