Annons

Bill Cosby anklagas igen i nytt mål

Bill Cosby kommer återigen att ställas inför anklagelser om sexuella övergrepp, denna gång i en civil rättegång i Los Angeles. Jurymedlemmar har valts ut och på onsdagen ska advokater ge inledande uttalanden.
Nöje • Publicerad 1 juni 2022
BIll Cosby släpptes ur fängelse sedan rätten konstaterat att han inte "fått en rättvis rättegång". Nu tas nya anklagelser om sexuella övergrepp upp i ett civilt mål. Arkivbild.
BIll Cosby släpptes ur fängelse sedan rätten konstaterat att han inte "fått en rättvis rättegång". Nu tas nya anklagelser om sexuella övergrepp upp i ett civilt mål. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP

Den i dag 64-åriga Judy Huth anklagar Cosby för att ha tvingat henne att utföra en sexakt på Playboy Mansion 1975 när hon var 16 år gammal.

Hennes advokater kommer att beskriva bevisen de planerar att presentera och enligt AP kommer dessa att bestå av Huths vittnesmål, förstärkt av foton och annat arkivmaterial för att placera händelsen i tid.

Annons

Rättegången drar i gång nästan ett år efter att 85-årige Bill Cosbys fängelsedom ogillats av appellationsdomstolen i Pennsylvania.

Komikern släpptes fri i juli 2021 efter att ha dömts och avtjänat mer än två år av sitt potentiellt tio år långa fängelsestraff, för att ha drogat och utnyttjat den universitetsanställda Andrea Constand år 2004.

Totalt har ett 60-tal kvinnor anklagat Cosby för sexuella övergrepp.

Preskriptionstiden för brottsanklagelser i Huths fall har för länge sedan gått ut, men hon kan begära skadestånd på grund av en nyligen genomförd kalifornisk lag, som förlänger den tidsperiod under vilken offer för sexuella övergrepp mot barn kan lämna in civilrättsliga stämningar.

Cosbys advokater, som säger att inga sexuella övergrepp har ägt rum, kommer sannolikt att betona att bevisbördan för det aktuella, nästan 50 år gamla fallet helt och hållet ligger på målsäganden. De har erkänt att Cosby tog med Huth till Playboy Mansion, som ett foto från besöket visar, men säger att de tror att hon inte var minderårig när det hände.

Bill Cosby kommer inte att vittna eller medverka under rättegången i Los Angeles.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons