Annons

"Besvärlig bajskorv" barnens favorit

Böcker • Publicerad 5 juli 2023
En bok om en bajskorv ligger i topp när barn mellan tre och sex år ska välja böcker. Arkivbild.
En bok om en bajskorv ligger i topp när barn mellan tre och sex år ska välja böcker. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Loves superbesvärliga bajskorv" av Carin Johansson är den mest lästa barnboken det senaste året. Det visar en undersökning från techbolaget Lylli.

Boken, som handlar om vad som händer när man blir trög i magen, var allra populärast i åldersgruppen tre till sex år. Enligt undersökningen ska "Loves superbesvärliga bajskorv" ha lästs över 91470 timmar mellan den 8 juni 2022 och den 8 juni 2023.

Annons

På andraplatsen hamnar "Paw Patrol-filmen: berättelsen" av Marie Helleday Ekwurtzel, följt av "Dagspöket på sjukhus" av Jujja Wieslander.

Kartläggningen är baserad på 8158 barnfamiljers läsning, med fokus på vad barn under nio år själva väljer för böcker.

Den populäraste boken bland barn under tre år var “Super-Greta” av Neville Astley och Mark Baker, medan “Vattenlandet” av Petrus Dahlin var favoriten bland barn mellan sex och nio år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons