Annons

Bergmanveckan gästas av Hagai Levy

Film • Publicerad 10 juni 2021
Bergmanveckan uppmärksammar Ingmar Bergmans liv och verk. Bredvid honom skymtar skådespelarna Erland Josephson och Liv Ullmann, som spelade i den ursprungliga "Scener ur ett äktenskap". Arkivbild.
Bergmanveckan uppmärksammar Ingmar Bergmans liv och verk. Bredvid honom skymtar skådespelarna Erland Josephson och Liv Ullmann, som spelade i den ursprungliga "Scener ur ett äktenskap". Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Med tv-serierna "In treatment" och "The affair" i bagaget kommer författaren och regissören Hagai Levi till årets upplaga av Bergmanveckan för att diskutera sin kommande nyversion av Ingmar Bergmans klassiska tv-serie "Scener ur ett äktenskap".

"Scenes from a marriage" får premiär på HBO i höst med Jessica Chastain och Oscar Isaac i huvudrollerna. Idén till nyversionen föddes på Fårö för närmare 10 år sedan.

Annons

Festivalen består av fem dagar av film, teater, musik, samtal och parterapi, med temat "Remaking Bergman". Komikerna Jonatan Unge och Sissela Benn, skådespelaren Stina Ekblad, podduon Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Björn Andrésen är några av årets gäster.

Bergmanveckan äger rum på Fårö 29 juni – 3 juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons