Annons

Benjamin Ingrosso tog över allsångsscenen

Benjamin Ingrosso och Bobbysocks var några av artisterna i tisdagens "Allsång på Skansen".
Därefter tog Ingrosso över scenen för ytterligare en timmes musikunderhållning, med gästartister som Tommy Körberg och Cherrie.
Allsången • Publicerad 10 augusti 2021
Benjamin Ingrosso under "Allsångsscenen är din" på Skansen.
Benjamin Ingrosso under "Allsångsscenen är din" på Skansen.Foto: Stina Stjernkvist/TT
Benjamin Ingrosso uppträdde tillsammans med Tommy Körberg under "Allsångsscenen är din".
Benjamin Ingrosso uppträdde tillsammans med Tommy Körberg under "Allsångsscenen är din".Foto: Stina Stjernkvist/TT
Benjamin Ingrosso uppträdde även i programmet "Allsångsscenen är din".
Benjamin Ingrosso uppträdde även i programmet "Allsångsscenen är din".Foto: Stina Stjernkvist/TT
Benjamin Ingrosso och Cherrie framför duons låt "VHS" under "Allsångsscenen är din".
Benjamin Ingrosso och Cherrie framför duons låt "VHS" under "Allsångsscenen är din".Foto: Stina Stjernkvist/TT
Bianca Ingrosso överraskade publiken med låten "Blomstertid" som de båda syskonen framförde tillsammans.
Bianca Ingrosso överraskade publiken med låten "Blomstertid" som de båda syskonen framförde tillsammans.Foto: Stina Stjernkvist/TT
Benjamin Ingrosso uppträder med Sara Zacharias under "Allsångsscenen är din".
Benjamin Ingrosso uppträder med Sara Zacharias under "Allsångsscenen är din".Foto: Stina Stjernkvist/TT
Sanna Nielsen och Benjamin Ingrosso framförde allsången "Härligt, härligt men farligt, farligt" på tisdagens "Allsång på Skansen".
Sanna Nielsen och Benjamin Ingrosso framförde allsången "Härligt, härligt men farligt, farligt" på tisdagens "Allsång på Skansen".Foto: Stina Stjernkvist/TT
Viktoria Tolstoy, Nils Landgren och Ida Sand under tisdagens "Allsång på Skansen".
Viktoria Tolstoy, Nils Landgren och Ida Sand under tisdagens "Allsång på Skansen".Foto: Stina Stjernkvist/TT
Bobbysocks, bestående av Elisabeth Andreassen och Hanne Krogh, drog i|gång publiken med sin schlagerdänga "La det swinge".
Bobbysocks, bestående av Elisabeth Andreassen och Hanne Krogh, drog i|gång publiken med sin schlagerdänga "La det swinge".Foto: Stina Stjernkvist/TT
Sanna Nielsen och Daniela Rathana under tisdagens "Allsång på Skansen".
Sanna Nielsen och Daniela Rathana under tisdagens "Allsång på Skansen".Foto: Stina Stjernkvist/TT

Programledaren Sanna Nielsen värmde upp tisdagens allsångskväll med Sven-Ingvars "Börja om från början", innan Benjamin Ingrosso därefter tog över scenen med låten "Långsamt farväl".

Men låttitlarna till trots skulle det roliga inte ta slut så snabbt. Efter uppträdandet kom de båda in på ett samtalsämne om kanelbullar och mjölk, vilket tog en oväntad vändning, när Ingrosso gjorde en skämtsam anspelning på Sanna Nielsens graviditet:

Annons

– Du har ju redan en bulle och lite mjölk, säger han.

– Ja, det har har jag ju faktiskt. Snyggt, Benjamin, svarade hon skrattande.

Musikresa från norr till söder

Komikern Maria Möller och Nielsen guidade därefter publiken på en musikresa genom Sverige, där de avfyrade folkkära låtar om bland annat Österlen, Tylösand, Småland, Roslagen, Åre och Vilhelmina.

Nils Landgren, Viktoria Tolstoy och Ida Sand framförde Stevie Wonders "Don't you worry 'bout a thing", med Landgren på trombon kvällen till ära.

Schlagerduon Bobbysocks, med Elisabeth Andreassen och Hanne Krogh, svingade i gång publiken rejält med sitt "Eurovision"-vinnarbidrag "La det swinge" från 1985.

Allsångsscenen gästades också av popduon Smith & Thell, som framförde "Nangilima", och Daniela Rathana som bjöd på låten "Kyss!"

Ingrosso tog över

Benjamin Ingrosso tog efter att sändningen avslutats över scenen i programmet "Allsångsscenen är din", där det bjöds på ytterligare en timmes storskalig musikunderhållning.

Han framförde bland annat sin "Eurovision"-låt "Dance you off" och den nya låten "Stockholm", vilken han sade var skriven för att sjungas just på den scenen.

– "Allsång på Skansen" är för mig lika självklart som julafton, midsommarafton – det är svensk sommar, det är nostalgi, sa han under programmet.

Bianca Ingrosso överraskade

Ingrosso och gästartisten Cherrie framförde duons gemensamma låt "VHS", och även Bianca Ingrosso dök upp som hemlig gäst med låten "Blomstertid", ett uppträdande som blev emotionellt för en tårögd Pernilla Wahlgren, som fanns med i publiken.

Annons

Gästartisten Sara Zacharias framförde "Flickan på min gata" och även Tommy Körberg gjorde ett besök på scenen.

Ingrosso presenterade Körberg som "mannen, myten, legenden" innan de tillsammans framförde låten "Somebody's taken Maria away".

Hitlåtarna "Tänd alla ljus" och "Tror du att han bryr sig" skruvade upp stämningen ett extra varv inför att kvällens avslutningsnummer tog vid – Lionel Richies dansdänga "All night long", vilket summerade den långa musikkvällen väl.

Fakta: Kvällens artister i "Allsång på Skansen"

Benjamin Ingrosso

Nils Landgren, Viktoria Tolstoy och Ida Sand

Smith & Thell

Daniela Rathana

Maria Möller

Bobbysocks

Några av allsångerna som framfördes var "Sol, vind och vatten", "I natt jag drömde något som" och Björn Skifs hitlåtar "Härligt, härligt men farligt, farligt" och "Michelangelo".

Benjamin Ingrosso medverkade även i "Allsångsscenen är din", som sändes direkt efter programmet. Inbjudna gästartister var Tommy Körberg, Bianca Ingrosso, Cherrie och Sara Zacharias.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons