GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bedrägerier och djur på Uppsala stadsteater

Svenn Björklund i "Rann heter egentligen något annat". Pressbild.
Svenn Björklund i "Rann heter egentligen något annat". Pressbild.
Foto: Klara G

En specialbeställd urpremiär av Staffan Göthe, en musikalisk science fiction-dystopi och en iscensättning av "Matrix" väntas på Uppsala Stadsteater i höst.

Staffan Göthes "Rann heter egentligen något annat" får premiär 18 september och är ett samtidsdrama om bedrägeri, falskhet och lögner. Sven Björklund från humorgruppen Klungan gör huvudrollen och även teaterchef Petra Brylander medverkar på scen.

"Efter mer än ett år av ytterst begränsad verksamhet och framskjutna föreställningar ser vi fram emot en höst som bjuder på stora teaterupplevelser, starka känslor och en hel del överraskningar", säger hon i ett pressmeddelande.

Föreställningen "Matrixen" är inspirerad av den klassiska kultfilmen "The Matrix" och regisseras av Helle Rossing. Erik Gideon har gjort det nyskrivna musikteaterverket "Djur som hatar människor" med den internationellt hyllade operasångerskan Katija Dragojevic Nylander i huvudrollen. Och för första gången tar Salomon A Andrées ballongfärd till Nordpolen plats på scen, den 30 oktober, i "De förlorade hjältarnas land" som regisseras av Jonas Österberg Nilsson.

Läs mer