Annons

"Batgirl"-regissörerna chockade av skrotning

"Batgirl"-regissörerna Adil El Arbi and Bilall Fallah blev tagna på sängen över beskedet att den färdigfilmade superhjälteberättelsen skrotas.
"Vi är ledsna och chockade av nyheterna. Vi kan fortfarande inte tro på det", skriver de på .
Film • Publicerad 4 augusti 2022
Belgiska regissörerna Bilall Fallah (höger) och Adil El Arbi (vänster) tillsammans med skådespelarna Will Smith och Martin Lawrence vid premiären för “Bad boys for life”. Arkivbild.
Belgiska regissörerna Bilall Fallah (höger) och Adil El Arbi (vänster) tillsammans med skådespelarna Will Smith och Martin Lawrence vid premiären för “Bad boys for life”. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT
Leslie Grace. Arkivbild.
Leslie Grace. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

"Batgirl"-filmen är inspelad och nästan färdig, med stjärnskottet Leslie Grace i huvudrollen, och uppges hittills ha kostat mellan 70 och 100 miljoner dollar. Trots att även det mesta av den så kallade postproduktionen, inklusive kostbara specialeffekter, var färdiga valde Warner Bros Discovery att lägga filmrullarna på hyllan för att aldrig visas. I samma veva skrotades "Scoob!: Holiday haunt".

Regissörer besvikna

Beskedet sände chockvågor genom Hollywood, där det är ovanligt att projekt stoppas så här sent i produktionen.

Annons

Filmens regissörsduo Adil El Arbi and Bilall Fallah, som tidigare ligger bakom “Bad boys for life”, tillhörde dem som överraskades av beskedet.

"Som regissörer är det kritiskt att vårt arbete visas för publik, och även om filmen var långt i från färdig, så önskar vi att fans över hela världen hade fått möjligheten att se och omfamna den färdiga filmen själva", skriver de på Instagram.

De beskriver det som ett drömprojekt att få jobba med så talangfulla skådespelare, framför allt "Leslie Grace, som porträtterade Batgirl med så mycket passion, hängivenhet och mänsklighet".

Grace kommenterar också beskedet på Instagram med en serie bilder och små klipp från inspelningen av filmen, och skriver att hon är "stolt över den kärlek, det hårda arbete och intentionerna" som ensemblen lade ned under sju månaders inspelning i Skottland.

"Jag känner mig välsignad över att ha arbetat bland absoluta storheter och skapat livslånga relationer i processen", skriver hon.

Olika förklaringar

Någon riktig förklaring till det drastiska beskedet har inte getts. Det spekuleras i om det kan röra sig av göra en avskrivning för att behöva skatta mindre för bolagets vinster. Fokusgrupper sägs också ha gett dålig kritik till filmen. En annan potentiell orsak kan vara att Warner Bros Discoverys ledning efter sammanslagningen har andra planer för DC Comics superhjälteuniversum.

Batgirl är vanligtvis polisinspektören Jim Gordons dotter Barbara Gordon, som tar upp manteln i Gotham City och börjar bekämpa skurkar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons