Annons

Barnprogrammet "Arthur" läggs ner

Tv • Publicerad 29 juli 2021
Barnprogrammet "Arthur" har visats sedan 1996. Nu läggs det ner. Arkivbild.
Barnprogrammet "Arthur" har visats sedan 1996. Nu läggs det ner. Arkivbild.Foto: PBS/Courtesy Everett Collection

Det populära barnprogrammet "Arthur" läggs ner efter 25 säsonger, skriver Variety.

"Arthur" skapades av Kathy Waugh och det amerikanska tv-bolaget PBS, med Marc Browns barnböcker från 1970-talet som förlaga. Serien, som följer det åttaåriga jordsvinet Arthurs vardag med skola, familj och vänner, hade premiär 1996 och är i dag det animerade barnprogram som visats på tv längst tid. Under åren har serien expanderat till leksaker, böcker, spel – och memes.

Annons

Men nu har "Arthur" alltså nått vägs ände. "Ett misstag", enligt serieskaparen Kathy Waugh, som bekräftade nedläggningen i podcasten Finding DW.

"Arthur" har visats på svensk tv och SVT Play i flera omgångar. När serien kom till Sverige gjordes Arthurs röst av Leo Hallerstam, medan lillasystern Lillemor spelades av Elina Raeder och bästa vännen Hjärnan av Linus Wahlgren.

De sista avsnitten av "Arthur" sänds på PBS Kids vintern 2022.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons