Annons

Attenborough hyllas med specialprogram

Tv • Publicerad 8 maj 2021
David Attenborough fyller 95 år på lördagen. Arkivbild.
David Attenborough fyller 95 år på lördagen. Arkivbild.Foto: Asadour Guzelian

När naturprogrammens nestor David Attenborough fyller 95 firas han med en Netflixdokumentär och ett specialprogram på BBC America, uppger NPR.

Redan i april premiärvisades dokumentären "Life in color with David Attenborough" på Netflix. I den skildrar tv-personligheten, som vid det här laget har en 70 år lång karriär bakom sig, med hjälp av infraröd film hur andra djur ser världen. På brittens födelsedag den 8 maj hyllas han också med specialprogrammet "Attenborough's journey" på BBC America.

Annons

I programmet får tittarna följa honom från pojkåren i Leicestershire då han samlade fossiler nära sitt hem, till de första svartvita naturserierna han gjorde för BBC på 1950-talet och den starka position han har i dag som naturkännare och miljösamvete.

Den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg har talat om sitt möte med Attenborough härom året som "obeskrivligt".

– Vad han än säger håller man med om, i stort sett. Jag har så mycket respekt för honom, har hon sagt i en intervju med BBC.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons