Annons

Attenborough besöker slåtteräng i Dorset

Tv • Publicerad 5 mars 2023
Sir David Attenborough, här under ett besök i Göteborg, har gjort en ny tv-serie. Den här gången om Storbritanniens natur. Arkivbild.
Sir David Attenborough, här under ett besök i Göteborg, har gjort en ny tv-serie. Den här gången om Storbritanniens natur. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Den 12 mars återvänder David Attenborough till tv-rutan i Storbritannien med en ny naturserie, inspelad för BBC. "Wild isles" är gjord i fem delar och inspelad på hemmaplan, med den nu 96-årige naturfilmsnestorn på plats, skriver The Guardian.

"Wild isles" handlar bland annat om en slåtteräng i Dorset, men också om Richmond Park nära Attenboroughs hem i sydvästra London. Attenborough medverkar i rutan men har också varit med och skrivit manus berättar seriens producent, Alastair Fothergill, som jobbat med Attenborough i 35 år.

Annons

– Han introducerar varje avsnitt och avslutar både inledning och det sista avsnittet med väldigt starka sekvenser om det faktum att – eftersom det här är vårt hem – det är vårt ansvar att återställa naturen, säger Fothergill.

Efter att ha filmat i nästan hela världen ser denna serie ut att bli den sista där Attenborough medverkar på plats under inspelningarna, uppger Observer. Däremot är han inte på väg att pensionera sig utan har nya projekt på gång.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons