Annons

"Assassin's creed" kan göras om

Spelserien "Assassin's creed" kan komma att stöpas om i grunden, enligt som hänvisar till källor. Utvecklaren Ubisoft bekräftar att en omgörning är på gång.
Spel • Publicerad 8 juli 2021
"Assassin's creed Valhalla" är den senaste spelet i den framgångsrika spelserien. Pressbild.
"Assassin's creed Valhalla" är den senaste spelet i den framgångsrika spelserien. Pressbild.Foto: Ubisoft/TT

Från att tidigare ha haft en viss historisk epok och plats som skådeplats för varje spel i serien så ska kommande "Infinity" vara en jättelik onlineplattform som utvecklas över tid.

Via plattformen ska olika spel i lönnmördarserien släppas. De ska vara olika men ihopkopplade på något sätt. Inspirationskällor är bland annat "GTA Online", som åtta år efter det att det släpptes fortsätter att vara en kassako.

Annons

Den globala speljätten bekräftar att man har ett projekt som kallas "Infinity" på gång, och att man kommer låta sina två utvecklingskontor i de kanadensiska städerna Montréal och Québec samarbeta i vad som kan bli nästa stora spel i "Assassin's creed"-serien.

"Efter det att både 'Assassin's creed odyssey' och 'Assassin's creed Valhalla' har slagit rekord, så finner vi oss i just den situationen där vi vet att de beslut vi fattar för serien nu kommer att påverka dess framtid för de kommande åren", säger verksamhetscheferna Nathalie Bouchard och Christophe Derennes i det gemensamma uttalandet, som är sparsam med detaljer om själva projektet.

Tidigare har de två kontoren turats om att leda utvecklingen av spelen i serien.

"Assassin's creed" är Ubisofts största spelserie, och har totalt sålt i fler än 155 miljoner exemplar.

Fakta: "Assassin's creed"

"Assassin's creed" är en spelserie från utvecklaren Ubisoft. Spelen kretsar kring lönnmördare av assassin-orden, där huvudmotståndaren är tempelriddarorden. Spelen utspelas vid olika viktiga historiska tidpunkter och platser.

Spelen byggde inledningsvis på lönnmord och bekämpning av fienden, men också på friheten att klättra och röra sig fritt över stora ytor, på ett parkourliknande sätt. De senare spelen, framför allt "Origins" (2017), "Odyssey" (2018) och "Valhalla" (2020), är dock mer att betrakta som actionrollspel med smyginslag i stora, öppna spelvärldar.

Förutom huvudspelen finns en mängd sidospår, som böcker, serietidningar och en Hollywoodfilm med Michael Fassbender.

Första spelet kom 2007 och sedan dess har ytterligare elva spel i huvudserien släppts. Det senaste, "Valhalla", släpptes i november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons