Annons

App projicerar bokcitat på omgivningen

Kultur • Publicerad 5 oktober 2020
Med Jenny Holzers nya app kan man få bokcitat, av bland andra Toni Morrison, på sin vägg. Arkivbild.
Med Jenny Holzers nya app kan man få bokcitat, av bland andra Toni Morrison, på sin vägg. Arkivbild.Foto: Bebeto Matthews/AP/TT

Konstnären Jenny Holzer har länge projicerat citat på olika byggnaders fasader. Nu har hon skapat en app, "You be my ally", som låter användarna ladda upp bokcitat på sina omgivningar. Projektet är beställt av Chicago Universitet, och de 29 böcker som används har valts ut i samarbete med studenterna.

De flesta av de tankeväckande citaten är av kvinnliga författare, som Sapfo, Toni Morrison och Mary Wollstonecraft. De handlar om bland annat sanning, rättvisa och våld.

Annons

"Du kan få innehållet var och när du vill. Om du är vaken på småtimmarna kan du ha Platon eller Toni Morrison i ditt rum", säger Jenny Holzer, enligt New York Times.

Egentligen skulle det bli ljusinstallationer av citaten, men det förändrades för att undvika folksamlingar på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons