Annons

Ane Brun får mystiskt minnespris

Musik • Publicerad 7 juni 2021
Ane Brun och Peter Pontvik tilldelas Bo Bringborns minnespris för individuell skaparkraft. Arkivbild.
Ane Brun och Peter Pontvik tilldelas Bo Bringborns minnespris för individuell skaparkraft. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Bo Bringborns minnespris för individuell skaparkraft går till Ane Brun för "hennes ständigt föränderliga konstnärliga gärning och musikaliska utveckling" samt till Peter Pontvik för sitt "oförtrutna arbete för den tidiga musiken".

Prissumman för 2021 års pris är totalt 250  000 kronor, som delas mellan dessa två pristagare.

Annons

Varför privatpersonen Bo Bringborn valde att inrätta priset eller hur hans musikaliska intresse tog sig uttryck är enligt ett pressmeddelande höljt i dunkel, liksom det mesta om honom som person.

Men när han avled inrättades genom hans testamente ett musikpris som skulle delas ut under tio år med start elfte året efter hans död. De första stipendierna i Bo Bringborns stiftelse för individuell skaparkraft, vilken förvaltas av SEB, delades ut 2020 och gick till Magnus Kjellson och paret Ulla och Rooney Magnusson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons