GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ane Brun får mystiskt minnespris

Ane Brun och Peter Pontvik tilldelas Bo Bringborns minnespris för individuell skaparkraft. Arkivbild.
Ane Brun och Peter Pontvik tilldelas Bo Bringborns minnespris för individuell skaparkraft. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Bo Bringborns minnespris för individuell skaparkraft går till Ane Brun för "hennes ständigt föränderliga konstnärliga gärning och musikaliska utveckling" samt till Peter Pontvik för sitt "oförtrutna arbete för den tidiga musiken".

Prissumman för 2021 års pris är totalt 250  000 kronor, som delas mellan dessa två pristagare.

Varför privatpersonen Bo Bringborn valde att inrätta priset eller hur hans musikaliska intresse tog sig uttryck är enligt ett pressmeddelande höljt i dunkel, liksom det mesta om honom som person.

Men när han avled inrättades genom hans testamente ett musikpris som skulle delas ut under tio år med start elfte året efter hans död. De första stipendierna i Bo Bringborns stiftelse för individuell skaparkraft, vilken förvaltas av SEB, delades ut 2020 och gick till Magnus Kjellson och paret Ulla och Rooney Magnusson.

Läs mer