Annons

Anders Holmberg gör intervjuprogram för SVT

Tv • Publicerad 9 november 2020
Anders Holmberg, journalist och programledare på SVT ska leda nya programmet "30 minuter". Arkivbild.
Anders Holmberg, journalist och programledare på SVT ska leda nya programmet "30 minuter". Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Programledaren Anders Holmberg får ett eget intervjuprogram i SVT. Det skriver han själv på Twitter och meddelar att han därmed lämnar programmen "Agenda" och "Aktuellt".

"Nu är det klart att SVT i januari startar ett nytt intervjuprogram där jag ställer frågorna. 30 minuters sakfrågeinriktad intervju med en person/program."

Annons

SVT:s vd Hanna Stjärne bekräftar nyheten på Twitter och skriver att programmet blir "rakt, tydligt och med fokus på sakfrågor."

Enligt SVT ska programmet heta just "30 minuter" och premiärdatum är satt till den 20 januari.

Anders Holmberg har varit programledare för "Agenda" sedan 2014. Han jobbade tidigare på Sveriges Radio där han bland annat ledde " Ekots lördagsintervju" samt "Studio ett" och "P1-morgon".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons