Annons

Alfred Hitchcocks dotter död

Nöje • Publicerad 11 augusti 2021
Filmregissören Alfred Hitchcocks enda barn, dottern Patricia Hitchcock, har avlidit vid 93 års ålder. Arkivbild.
Filmregissören Alfred Hitchcocks enda barn, dottern Patricia Hitchcock, har avlidit vid 93 års ålder. Arkivbild.Foto: Jan Erik Olsen/NTB/TT

Patricia "Pat" Hitchcock är död, skriver The Hollywood Reporter. Hon var skådespelerska och enda barn till filmregissören Alfred Hitchcock.

Hon syntes i flera av sin pappas många filmer, bland annat i "Psycho" (1960) och "Främlingar på tåg" (1951). Hon spelade även i filmer av andra regissörer, och redan som tonåring medverkade hon på 1940-talet i några komedier på Broadway.

Annons

Patricia Hitchcock syntes även i ett antal amerikanska tv-serier, inte minst i flera avsnitt av tv-serien "Alfred Hitchcock presenterar" som sändes på tv-kanalen CBS 1955–1962. Tv-serien byggde på halvtimmeslånga filmatiseringar av korta berättelser, ofta skrivna av kända deckarförfattare, som presenterades av Alfred Hitchcock.

Hon blev 93 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons