Annons

Alexander Skarsgård nominerad till Emmy

Alexander Skarsgård har chans på en ny Emmy-statyett. För andra gången nomineras han för sin roll i tv-serien "Succession".
Film • Publicerad 12 juli 2023
Alexander Skarsgård är nominerad till en Emmy. Arkivbild.
Alexander Skarsgård är nominerad till en Emmy. Arkivbild.Foto: Charles Sykes/AP/TT

"Succession", som sänts 2018-2023, har tidigare nominerats 48 gånger och tilldelats 13 Emmy-statyetter. I dag fick serien ytterligare 27 nomineringar. Fyra av dem gäller kategorin bästa biroll i en dramaserie och en av de nominerade är svenske Hollywoodstjärnan Alexander Skarsgård.

I kategorin tävlar han mot Nicholas Brown, Matthew Macfadyen och Alan Ruck. Övriga nominerade i kategorin är F. Murray Abraham, Michael Imperioli, Theo James och Will Sharpe.

Annons

Alexander Skarsgård var nominerad även 2022 för sin roll i "Succession", då för bästa gästroll i en dramaserie.

I försnacket till Emmy-nomineringarna spekulerades det kring konkurrensen med pappa, Stellan Skarsgård, som har en roll i Disney+ serien "Andor". Den serien fick åtta nomineringar, men ingen till Skarsgård den äldre.

Alexander Skarsgård har tidigare belönats med en Emmy-statyett för bästa manliga biroll, då för miniserien "Big little lies".

Även en sidoserie till "Succession" har nominerats till en Emmy. I kortfilmer kallade "Controlling the narrative" diskuterar och kommenterar skådespelarna och seriens skapare Jesse Armstrong scener i varje avsnitt och den här kommentarsserien har nominerats till bästa kortfilm.

Det amerikanska Emmy-priset delas ut till tv-produktioner och kan jämföras med filmvärldens Oscar. Galan äger rum den 18 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons