Annons

Alanis Morissette ville inte ge ut "Ironic"

Musik • Publicerad 11 juli 2020
Alanis Morissette slog igenom med "Jaged little pill" för 25 år sedan. Arkivbild.
Alanis Morissette slog igenom med "Jaged little pill" för 25 år sedan. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Alanis Morissette var 21 år gammal när hon 1995 fick ett världsgenombrott med albumet "Jaged little pill". En av låtarna på skivan är singeln "Ironic" som än i dag är den kanadensiska artistens största hit – den har spelats över 200 miljoner gånger på Spotify och videon har visats 150 miljoner gånger på Youtube.

Men faktum är att Alanis Morissette från början var rejält skeptisk till låten.

Annons

– Jag ville inte ens ha med den på skivan, säger hon i en intervju med Rolling Stone.

– Jag minns att folk var så här "snälla, snälla, snälla". Sa jag sa okej. Det var en av de första låtarna vi skrev, nästan som en demo för att komma i gång. Det visade sig att folk verkligen gillade melodin, men jag var inte så förtjust i den. Jag insåg senare att jag kanske borde ha varit det.

"Jaged little pill" kom till slut att sälja i över 30 miljoner exemplar och vinna fem amerikanska Grammys – däribland för årets album.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons