Annons

Abba-medlemmarna krävde "snygga frisyrer"

800 animatörer, 100 byggarbetare och ett stort antal ljud- och ljuskonstnärer – det är vad som krävs för att ro i land "Abba Voyage". Arbetet med jätteföreställningen som har hållit på i drygt sex år är nu inne på slutspurten, uppger .
Musik • Publicerad 21 september 2021
Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson tillbringade fem veckor i kroppsstrumpor för att "abbatarerna" skulle kunna skapas.
Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson tillbringade fem veckor i kroppsstrumpor för att "abbatarerna" skulle kunna skapas.Foto: Baillie Walsh/TT

– Det är en enorm apparat och vi har otroligt mycket människor, säger producenten Ludvig Andersson i en intervju i Sveriges Radios program.

Han tror att publiken kommer att häpna över tekniken som gör att de fyra medlemmarna i Abba kan framträda i form av avatarer under föreställningen.

Annons

– Wow vad häftigt att de kan göra sådär! Men om man står och tänker på det i 100 minuter, då har vi gjort fel. Som med all konst handlar det ju om att nå in i hjärtat och själen på publiken.

Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus och Benny Andersson filmades i fem veckor i kroppsstrumpor inför arbetet. Och att "abbatarerna" är modellerade efter hur medlemmarna såg ut 1978 beror möjligen på en smula fåfänga, avslöjar Ludvig Andersson:

– Det hade mest att göra med att några av dem tyckte att de hade snygga frisyrer då – och det var inte Frida och Agnetha.

"Abba Voyage" har premiär i London i maj 2022.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons