Annons

76-åriga Bette Midler trollar igen

Ända sedan ”Hocus pocus” hade premiär för 29 år sedan har Bette Midler velat göra en fortsättning. Nu har hon fått sin önskan uppfylld. I ”Hocus pocus 2” återvänder de tre häxsystrarna Sanderson för att ställa till med trubbel i den lilla staden Salem.
Film • Publicerad 1 oktober 2022
Bette Midler, 76 år, återvänder till häxrollen i "Hocus pocus". Efter 29 år kommer det en fortsättning på den uppskattade filmen.
Bette Midler, 76 år, återvänder till häxrollen i "Hocus pocus". Efter 29 år kommer det en fortsättning på den uppskattade filmen.Foto: Charles Sykes
Kathy Najimy som Mary Sanderson, Bette Midler som Winifred Sanderson och Sarah Jessica Parker som Sarah Sanderson i "Hocus Pocus 2." Pressbild.
Kathy Najimy som Mary Sanderson, Bette Midler som Winifred Sanderson och Sarah Jessica Parker som Sarah Sanderson i "Hocus Pocus 2." Pressbild.Foto: Matt Kennedy

– Det är en dröm som blivit sann. Jag skulle älska att göra en hel serie med filmer om systrarna, säger Midler till TT.

Den första "Hocus pocus" handlade om hur de tre systrarna Sanderson (Midler, Sarah Jessica Parker, Ksthy Najimi) på 1600-talet blev avrättade för att ha bedrivit häxeri och hur de av en slump väcktes till liv i USA år 1993. Filmen blev en hyfsat stor framgång som familjefilm och har blivit ett stadigt inslag i amerikansk tv, inte minst runt Halloween.

"De är lojala"

Annons

Nu väcks systrarna åter till liv och möter i dagens Salem några tonåringar som försöker bekämpa dem. Bette Midler ser det som en berättelse om solidaritet mellan systrar.

– De lutar sig mot varandra, de är lojala. De har en oerhört stark känsla mellan sig, och det visar sig, säger hon och fortsätter:

– Att komma in i känslan var lätt. Håret, tänderna, peruken, makeupen, allt satt där, vi var inne i storyn igen. Det känns som att jag gjort det här i 20 år, rollfiguren har aldrig lämnat mig. Det var bara på med kostymen och sätta fart.

Halloweenkostym av folie

Båda filmerna utspelas under Halloween och på TT:s fråga om hur hennes syn på denna begivenhet ändrats under åren blir Bette Midler entusiastisk.

– Allt ändras, varje era ändrar. När jag var liten så fick jag använda aluminiumfolie för att göra min Halloweenkostym. Jag skulle föreställa en ängel och tillverkade allting själv.

Bette Midler konstaterar att det har hänt en del sedan dess, men tror att Halloween har blivit så stort för att det tilltalar människors behov av att klä ut sig och vara kreativa.

– Inför Halloween så syr man och målar över hela landet. Min dotter tillverkar allting själv, säger hon.

– Jag har arrangerat Halloweenfester i bortåt 30 år. Jag tycker det är lika kul jämt. Alla blir skådespelare som kliver in i nya roller.

Fakta: Bette Midler

Ålder: 76 år.

Familj: Maken Martin, dottern Sophie.

Bor: I New York.

Yrke: Artist, skådespelare.

Tidigare roller i urval: "The rose", "På luffen i Beverly Hills", "Hjärtlösa typer", "Två systrar för mycket", "Stränder", "Hocus pocus", "The Stepford wives", "The Glorias".

Aktuell: Med "Hocus pocus 2" (som strömmas på Disney+).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons