Annons

300 svenska konstnärer i upprop för klimatet

Konst • Publicerad 11 juli 2022
Svenska konstnärer och kulturskapare går i dag ut i ett gemensamt i upprop för att klimatfrågan måste prioriteras som valfråga. Pressbild.
Svenska konstnärer och kulturskapare går i dag ut i ett gemensamt i upprop för att klimatfrågan måste prioriteras som valfråga. Pressbild.Foto: Illustration: Kalle Johansson

Drygt 300 svenska tecknare går i dag ihop och publicerar ett upprop för klimatet med uppmaningen till Sveriges politiker att ta klimatfrågan på ”största allvar inför höstens val”.

Uppropet är organiserat av den fackliga organisationen Svenska Tecknare och bland de konstnärer och kulturskapare som skrivit under finns författaren Inger Edelfeldt, konstnären Ernst Billgren och bildkonstnären, satirikern och prästen Kent Wisti.

”Konst och kultur både speglar och ifrågasätter samtiden och omvärlden. Det ingår i konst och kulturskapares uppgift att berätta om det vi ser och upplever. Nu ser vi hur världen närmar sig den kris som forskarna anser vara förödande och nästintill oåterkallelig. Detta trots att både kunskap och lösningar finns sedan länge. Som konst- och kulturskapare kan vi inte blunda”, skriver de i uppropet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons