Annons

21-årig tenor får musikpris

Musik • Publicerad 10 november 2021
Carl Fischer är 2021 års Otto Lindblad-stipendiat. Pressbild.
Carl Fischer är 2021 års Otto Lindblad-stipendiat. Pressbild.Foto: Pressbild.

Den 21-årige tenoren Carl Fischer får årets Otto Lindbladstipendium. Stipendiet på 50 000 kronor, instiftades till minne av kompositören och körledaren Otto Lindblad för tre år sedan.

Målet med stipendiet är att underlätta för Sveriges mest begåvade unga sångare så att de kan utbilda sig och "bidra långsiktigt till att stärka den stora folkrörelse som körsång och sång utgör i Sverige", skriver juryn i ett pressmeddelande.

Annons

Fischer kommer från Stockholm och studerar på Vadstena Sång och Pianoakademi. Den före detta operachefen Bengt Hall, som är musikalisk rådgivare för stipendiet, beskriver honom i pressmeddelandet med orden "Carl Fischer har ett unikt röstmaterial med stora och goda förutsättningar att utvecklas till en enastående tenorröst."

Stipendiet delas ut på en julkonsert den 4 december i Norra Mellby kyrka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons