Annons

20 000 på plats under vaccinationsgala

Musik • Publicerad 9 maj 2021
Dave Grohl, sångare i Foo Fighters framträdde på "Vax Live: The concert to reunite the world".
Dave Grohl, sångare i Foo Fighters framträdde på "Vax Live: The concert to reunite the world".Foto: Jordan Strauss

Foo Fighters, Jennifer Lopez, J Balvin och Eddie Vedder framträdde på galan Vax Live i Los Angeles, som tv-sändes natten till söndagen. I publiken – 20 000 vaccinerade och munskyddsbeklädda människor.

Galan presenterades som ett sätt att fira återkomsten av ett mer "normalt" liv med delade upplevelser efter drygt ett år av pandemiisolering. "Vax Live: The concert to reunite the world" samlade in närmare 54 miljoner dollar, motsvarande omkring 450 miljoner kronor, till Covax som arbetar för att vaccin ska fördelas rättvist mellan världens länder, skriver The Wrap.

Annons

Under galan manade också prins Harry via videolänk till empati, förtroende – och framför allt tilltro till vaccinationer som ett vapen mot covid-19. Den colombianske stjärnan J Balvin, som själv insjuknade förra sommaren, sade inför sitt framträdande att han inte vill att andra ska lida som han gjorde.

– Jag hade covid tidigare. Det dödade mig nästan. Vi vill inte att folk ska uppleva det som jag gjorde.

Galan spelades in den 2 maj på Sofi Stadium i Los Angeles, men tv-sändes över hela världen i helgen.

Rättad: I en tidigare version var det otydligt när galan hölls.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons