Annons

13 tv-serier att hålla koll på i vår

Visst är det härligt med våren. Nu kan du sitta på uteserveringar, plocka vitsippor – eller bara tillbringa hela påskhelgen i tv-soffan när det snöslaskar utanför. Här är några tv-premiärer att hålla koll på.
Tv • Publicerad 11 april 2022
Elisabeth Moss spelar journalist i thrillerserien "Shining girls". Arkivbild.
Elisabeth Moss spelar journalist i thrillerserien "Shining girls". Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT
Bill Skarsgård som Clark Olofsson i "Clark". Pressbild.
Bill Skarsgård som Clark Olofsson i "Clark". Pressbild.Foto: Eric Broms/Netflix
Ellen Karlsson och Madeleine Martin i SVT:s boxardrama "Lea". Pressbild.
Ellen Karlsson och Madeleine Martin i SVT:s boxardrama "Lea". Pressbild.Foto: SVT
Sienna Miller spelar politikerhustru i "Anatomy of a scandal". Pressbild.
Sienna Miller spelar politikerhustru i "Anatomy of a scandal". Pressbild.Foto: Ana Cristina Blumenkron/Netflix
Alison Brie medverkar i antologiserien "Roar". Arkivbild.
Alison Brie medverkar i antologiserien "Roar". Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT
Natasha Lyonne är tillbaka i en andra säsong av "Russian doll". Pressbild.
Natasha Lyonne är tillbaka i en andra säsong av "Russian doll". Pressbild.Foto: Netflix
Jon Bernthal spelar korrupt Baltimore-snut i "We own this city". Pressbild.
Jon Bernthal spelar korrupt Baltimore-snut i "We own this city". Pressbild.Foto: HBO
Netflix-serien "Clark" handlar om Clark Olofsson och Norrmalmstorgsdramat. Pressbild.
Netflix-serien "Clark" handlar om Clark Olofsson och Norrmalmstorgsdramat. Pressbild.Foto: Eric Broms/Netflix
Stephen Merchant är tillbaka med sitt första egna tv-projekt på snart ett decennium. Arkivbild.
Stephen Merchant är tillbaka med sitt första egna tv-projekt på snart ett decennium. Arkivbild.Foto: Taylor Jewell/AP/TT
Mattias Nordkvist vantrivs i villaidyllen i "Vi i villa". Pressbild.
Mattias Nordkvist vantrivs i villaidyllen i "Vi i villa". Pressbild.Foto: Discovery+
Ansel Elgort i "Tokyo Vice". Pressbild.
Ansel Elgort i "Tokyo Vice". Pressbild.Foto: Eros Hoagland/HBO

"Slow horses" (1 april, Apple TV+)

Humoristisk spionthriller där Gary Oldman spelar chef över en avdelning inom den brittiska underrättelsetjänsten som fungerar som avstjälpningsplats för missanpassade agenter. Hans gäng med klantiga spioner hamnar trots det i händelsernas centrum.

Annons

"The outlaws" (1 april, Amazon Prime)

Komediserie om ett udda gäng, spelat av bland andra Stephen Merchant och Christopher Walken, som avtjänar samhällstjänst tillsammans. Serien är Ricky Gervais tidigare parhäst Stephen Merchants första egna projekt på snart tio år.

"Vi i villa" (7 april, Discovery+)

Mattias Nordkvist spelar en man som vantrivs i villaidyllen. När hans dotter blir utsatt för mobbning tappar han kontrollen och börjar trakassera sina grannar. Henrik Schyffert har regisserat.

"Tokyo vice" (7 april, HBO Max)

En bygger-på-riktiga-händelser-historia där Ansel Elgort spelar huvudrollen som amerikansk journalist som luskar i den japanska maffian. Michael Mann har regisserat seriens pilotavsnitt.

"Anatomy of a scandal" (15 april, Netflix)

Sienna Miller spelar den privilegierade politikerhustrun Sophie, vars liv krackelerar när hennes make blir anklagad för ett grovt brott. Serien är baserad på boken med samma namn av Sarah Vaughan.

"Roar" (15 april, Apple TV+)

En antologiserie bestående av åtta fristående avsnitt, beskrivna som "mörkt komiska feministiska sagor". Med Nicole Kidman, Alison Brie, Cynthia Erivo med flera. Bakom står samma gäng som gjorde tjejwrestlingdramat "Glow".

Annons

"Russian doll" (20 april, Netflix)

I den första säsongen av "Russian doll" hamnade Nadia (Natasha Lyonne) i en tidsloop, och tvingades återuppleva sin egen död gång på gång. Handlingen i den nya säsongen är ännu okänd, men i en trailer från strömningstjänsten syns Lyonne vakna upp på en tunnelbanestation.

"Gaslit" (24 april, Starz play)

Sean Penn spelar president Nixons justitieminister John N. Mitchell och Julia Roberts spelar hans fru Martha, i serien som ska skildra de mer okända händelserna kring 70-talets Watergate-skandal. Strömningstjänsten Starz play blev tillgänglig i Sverige tidigare i år, och finns sedan tidigare i flera länder.

"We own this city" (25 april, HBO Max)

Baltimores polisavdelning skildras från uppgång till fall, baserat på Baltimore Sun-journalisten Justin Fentons granskning av polisavdelningen. För manus står bland andra "The Wire"-skaparen David Simon.

"Lea" (25 april, SVT)

Madeleine Martin spelar proffsboxaren och småbarnsmamman Lea, vars högsta dröm är att vinna ett mästarbälte. Men när läkaren säger åt henne att sluta boxas samtidigt som hennes förflutna med dopning och kriminalitet kommer ikapp blir allt komplicerat.

"The offer" (28 april, Paramount+)

Den biografiska miniserien skildrar producenten Albert S Ruddys tidigare okända erfarenheter under skapandet av filmen "Gudfadern". I rollerna syns bland andra Miles Teller, Matthew Goode och Juno Temple.

Annons

"Shining girls" (29 april, Apple TV+)

Thrillerserie där Elisabeth Moss spelar en reporter som undersöker en serie mord i Chicago som visar sig ha koppling till hennes eget förflutna. Bygger på Lauren Beukes roman "Flickor som skimrar", men utspelas till skillnad från boken i nutid.

"Clark" (5 maj, Netflix)

Kändisbrottslingens Clark Olofssons liv blir till tv-serie med Bill Skarsgård i huvudrollen. Serien följer mannen som har gett upphov till begreppet Stockholmssyndromet, i regi av Jonas Åkerlund. I rollerna syns även Adam Lundgren, Björn Gustafsson, Sandra Ilar och Wilhelm Blomgren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons