Annons

Hårt jobb kan leda riktigt långt

Stage4you-bandet Bad Mans Jam har gjort en intressant resa.
Nyheter • Publicerad 10 december 2012
Sångaren Niklas Eek är karismatisk, men överladdad. Bland annat fick han för sig att ta av sig både på över- och underkroppen.
Sångaren Niklas Eek är karismatisk, men överladdad. Bland annat fick han för sig att ta av sig både på över- och underkroppen.Foto: Christer Tille

Från skolpojkar i Torsås med stora drömmar till nu, fyra år senare, unga män i Stockholm som jobbar hårt för att förverkliga de där drömmarna. Och det hårda jobbet imponerar.

Tidigare i höstas spelade de in det som ska bli första fullängdaren med Sator-gitarristen Chips Kiesbye som producent. I lördags var de på Club Dedication i Kalmar och spelade.

Annons

Bad Mans Jam kom till Kalmar med suveränt liverykte. Och visst finns de flesta attribut för att lyckas nå en större publik; explosiva liveframträdanden, en karismatisk frontman i Niklas Eek, dynamik i låtarna och en sjuhelvetes attityd. De är lite som ett skitigare och tyngre Backyard Babies.

Sångaren Niklas Eek är visserligen sevärd, men, det var det där med attityden. Den är bra att ha, men kan också bli lite för mycket. Redan i fjärde låten får Eek för sig att det är dags att slänga av sig kläderna, blottar bringan och hasar ner jeansen till ankelknölarna?? Byxstrippen plus att han skriker ”motherfucker” ett par gånger för mycket i micken blir lite plojigt, och det är synd för det låter inte alls illa. I sina bästa stunder är de fokuserade, aggressiva och coola. Jag vill se det hela tiden.

Det roliga med Bad Mans Jam är att de faktiskt har lovande låtar också. Som avslutande ”Lalala” och några till. Det är inte helt vanligt för ett band på den här nivån.

Ge dem en riktig hit, sedan kan de gå långt.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons