Annons

Witt överklagar indraget tillstånd

Hotell Witt slår tillbaka och överklagar beslutet om indraget serveringstillstånd. De pekar på missförstånd under inspektionen.
Kalmar • Publicerad 4 februari 2010

För två veckor sedan fick Hotell Witt sitt alkoholtillstånd indraget. Kommunen hade gjort ett oanmält besök och blev bland annat erbjudna att köpa ett glas vin, även fast det inte fanns någon mat att köpa. Detta strider mot alkohollagen.

– Det var en missuppfattningen. Den som serverade blev så tagen av inspektionen att hon sa fel saker, säger advokat Wodek Kleinwichs som företräder Hotell Witt och moderbolaget Tribe.

Annons

Tribe driver sammanlagt 22 hotell i Sverige under namnet First. De har blivit hårt drabbade av finanskrisen och hade problem med att betala en skatteskuld. Detta var ytterligare ett skäl för socialnämnden att dra tillbaka serveringstillståndet.

– Det är det bara Kalmar som har gjort säger Wodek Kleinwichs. Vi har haft några liknande ärenden runt om i landet men där har det bara stannat vid en varning.

Nu försöker Tribe få det indragna alkoholtillståndet uppskjutet och överklagar samtidigt beslutet. De menar att Hotell Witt skött sig exemplariskt.

Socialnämnden menar också att ni inte serverat varierad mat, vilket också är ett krav enligt alkohollagen?

– Vi har hela tiden haft ett kök men även vid vissa tillfällen anlitat en cateringfirma som serverat det vi kallar varierat utbud, säger Wodek Kleinwichs.

Advokaten hänvisar också till att det vid halvårsskiftet antagligen kommer införas lättnader i lagstiftningen. Där kommer kravet på just varierad varm och att exempelvis stekbord inte längre kommer att vara något krav för tillstånd.

Tribes Sverigechef Rickard Svartvik har sagt upp sig.

– Men det har absolut inget med problemen med serveringstillstånden eller skatteskulden att göra, säger han.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons