Annons

Villabrand i Resby släckt

En nyrenoverad trävilla i Resby utanför Voxtorp söder om Kalmar började brinna i tisdags eftermiddag. Huset gick att rädda.
Kalmar • Publicerad 3 november 2009
Branden började i en köksfläkt.
Branden började i en köksfläkt.Foto: Mobilfoto: Mats Holmertz

Branden ska ha börjat i en köksfläkt och spritid sig via ventilationen upp till hustaket. Det hade också börjat brinna i väggarna. Räddningstjänsterna från Kalmar och Voxtorp var på plats med totalt 13 man och jobbade för att släcka elden. Enligt räddningstjänsten var det husägaren själv som upptäckte branden och lyckades släcka den på egen hand. Men efter en stund tog det sig igen. När räddningstjänsten kommit skred de till verket att släcka branden. Läget såg då kritiskt ut eftersom byggnaden var rökfylld. Enligt räddningstjänsten var det risk för en total nedbränning men huset gick att rädda. Det tog tre, fyra, timmar att få bukt med branden.

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons