”Vi vill visa att nationaldagen tillhör alla”

Ung vänster samlades under röda fanor för att försvara rätten till asyl. Miljöpartister fanns också med i tåget genom centrala Kalmar.
Kalmar • Publicerad 6 juni 2013
Vi vill försvara rätten till asyl, säger David Jonsson, ordförande för Ung Vänster Kalmarsund, som ledde demonstrationståget genom Kalmar på torsdagskvällen.
Vi vill försvara rätten till asyl, säger David Jonsson, ordförande för Ung Vänster Kalmarsund, som ledde demonstrationståget genom Kalmar på torsdagskvällen.Foto: Mats Holmertz

- Nationaldagen har kommit att bli högerextremismens dag på många håll, nu vill vi visa att nationaldagen tillhör alla. Människor som kommer hit i dag från krig och förtryck skickas tillbaka, men vi ska inte urholka asylrätten. Vi vill försvara rätten till asyl, säger David Jonsson, ordförande för Ung Vänster Kalmarsund.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.