unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

"Vi har aldrig nämnt maktfullkomlighet”

Replik på debattinlägg om kommunpolitiken i Kalmar, publicerat 3 mars.
”Vi välkomnar Mats Nybloms vädjan om att “låta oss hyfsa debatten” i Kalmar.”
"Det är oppositionens roll att agera mot förslag som inte är bra för Kalmar. Svårare än så är det inte.”
"Det är oppositionens roll att agera mot förslag som inte är bra för Kalmar. Svårare än så är det inte.”
Foto: Johanna Eriksson
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi delar hans vädjan och tycker att medborgarna förtjänar betydligt högre nivå från sina ledande företrädare. Här tycker vi att en intern diskussion hos majoriteten vore klädsam.

Samtidigt blir vi konfunderade över påståendet om att vi anklagat majoriteten för maktfullkomlighet och pampstyre. Det har vi nämligen aldrig gjort. Om Mats Nyholm känner att det är så hans partikamrater uppfattas så ligger inte det ansvaret på oss. Inte heller har vi något att göra med medias skriverier kring jäv och maktmissbruk eller för den delen polisanmälan mot majoritetens representanter i samhällsbyggnadsnämnden.

Vi förstår om det kan upplevas som obehagligt för Socialdemokraterna att oppositionen inte instämmer i hyllningskören och sväljer varje förslag som majoriteten lägger fram. Men det är så det demokratiska samhället fungerar. Det är oppositionens roll att agera mot förslag som inte är bra för Kalmar. Svårare än så är det inte. Vi tror att Muren är riktigt dålig för de boende i Oxhagen. Det kommer vi med sakliga argument att fortsätta hävda, precis som vi gjorde på kommunstyrelsen. Även om det är obekvämt för majoriteten med en opposition som påtalar brister och föreslår konstruktiva lösningar. Ni kan förvänta er en fortsatt aktiv opposition som också kommer presentera egna förslag på hur vi formar ett bättre Kalmar.

Det finns mycket i detaljplanen som är bra, och som ligger i linje med sånt vi tidigare föreslagit – därför har det hela tiden varit vår ödmjuka förhoppning om att kunna hitta en samsyn om behovet att omarbeta planen.

Vi vill härmed ställa oss bakom Mats Nybloms vädjan “Låt oss hyfsa debatten”, men ber honom att också framföra denna önskan till sina egna partikollegor.

Hanne Lindqvist (M), oppositionsråd

Carl-Henrik Sölvinger (L), oppositionsråd

Christopher Dywik (KD), gruppledare

Max Troendlé (MP), gruppledare

Läs mer