Annons

Verksamhetschefen förnekar uppgifterna

– När det begås fel tar vi tag i det direkt. Ingen tjänar på att vi skulle mörka missförhållanden. Det skulle varken gagna personal eller vård­tagare.
Kalmar • Publicerad 12 juni 2013

Det säger Christina Samuelsson som är verksamhetschef för omsorgsförvaltningens södra område, där Smedängen ingår.

– Jag tycker att det är synd att de två anställda vänder sig till tidningen och inte till mig när det ­gäller brister. Vi vidtar alltid åtgärder när vi får rapporter om missförhållanden och alla anställda är skyldiga att anmäla sådana.

Annons

Enligt Christina Samuelsson har det hänt att personal på Smedängen slagit vård­tagare.

– Det hände för två år sedan. Vi gjorde en lex Sarah anmälan och personen i fråga är borttagen från tjänsten.

Christina Samuelsson känner inte till att vårdtagare skulle ha blivit slagna under det senaste året. Däremot berättar hon att det har hänt att anställda haft ett felaktigt bemötande.

– Jag vet att det har förekommit många personliga samtal och att det även skett uppsägningar för att per­sonal betett sig på fel sätt under det senaste året.

På vilket sätt har de betett sig fel?

– Jag kan inte gå in i detalj på det.

Hur många personer handlar det om som sagts upp under året?

– Varför undrar du det? Det som är intressant är väl att vi vidtar åtgärder så fort vi upptäcker brister, att vi anmäler och är måna om att göra rätt. Vi har den kulturen överlag på förvaltningen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons